top of page

Τα αβγά είναι από τα πιο εύκολα υλικά που μπορούμε να καταναλώσουμε μόνα τους σε εύκολες και γρήγορες συνταγές αλλά που μαζί με άλλα υλικά συνδυάζονται τέλεια για να δημιουργήσουμε γευστικά πιάτα. Μπορούμε να τα μαγειρέψουμε με ποικίλους τρόπους. Κλασικά στο τηγάνι σαν ομελέτα, σκραμπλ ή τηγανιτά μάτια. Στο φούρνο σαν ομελέτα ή πιο εξεζητημένα σαν σουφλέ. Βραστά με το τσόφλι τους μελάτα ή σφιχτά αλλά και χωρίς το τσόφλι τους στην κατσαρόλα ποσέ.

Συνταγές: Recipes
French Toast_edited.jpg

Αβγοφέτες αλμυρές με ζαμπόν και τυρί

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι

4 φέτες ψωμί του τοστ, 4 φέτες τυρί για τοστ, 2 φέτες ζαμπόν, μουστάρδα προαιρετικά, 2 αβγά, 1/4 φλιτζ. γάλα, αλάτι, πιπέρι, μέλι για το σερβίρισμα, λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.

Βάζουμε πρώτα πάνω σε μια φέτα ψωμί μία φέτα τυρί, μία φέτα ζαμπόν και καλύπτουμε με μία φέτα ψωμί.

Προαιρετικά αλείφουμε το ψωμί με μουστάρδα. Πιέζουμε ελαφρά για τις αλμυρές αβγοφέτες.

Στη συνέχεια, χτυπάμε αυγά με γάλα και αλάτι μέχρι να σχηματίσουν ομοιόμορφο μείγμα.

Βουτάμε την κάθε φέτα ψωμί του τοστ για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να έχουν ρόδινο χρώμα από κάθε πλευρά.

Κόβουμε τις αβγοφέτες διαγώνια και σερβίρουμε με μέλι.

bottom of page